петък, 3 юни 2011 г.

Лятото в Шумен

Posted on 12:40 by Стоян Стойчев Вълчев

Дойде. Толкова го чакахме и най-сетне дойде. Топло е, слънчево е, навсякъде е зелено. Лято е. И какво сега? Пак няма какво да се прави в тъпия Шумен, а? Само спокойно, чичо ви Чочо ще даде някой съвет.

Басейн

Идеално е за открити басейни. Който ходил на закрит ходил, време е за откритите - за много усмивки, освежаващо питие, малко плуване и много излежаване на припек. Имаме си някакви 2 басейна които макар че могат да търпят малко критика не са чак па толкова зле. Така че веднъж седмично на басейн не е никак лоша идея.

Паркове


В горещите дни парк Студентски като че ли отпада - няма дебела сянка, навсякъде бръмчат коли а и асфалта може да ви стопи подметките. В градската градина е друго нещо - след ремонта е станал изключително приятен. Има много пейки където да седнете и да гледате дечурлигата как се радват на топлите дни. Най- приятно обаче е в Кьошковете. Температурите под сянката на дърветата са поне с 4-5 градуса по-ниски от тези в града и прохладата лъха от всякъде. Друг плюс е и спокойствието и липсата на градски шум. Идеално място за психическо разтоварване.

Кафе на центъра


Е това е просто класика. С над 20 кафета няма начин да не си намерите място което да отговаря на претенциите ви. Всеки знае какъв е ритуала - обикаляш центъра 1-2 пъти и сядаш на някоя маса, прекарваш там около час после още една разходка. В общи линии така може да прекараш 3-4 часа и да видиш много познати, които иначе срещаш основно във Фейсбук.

Картинг

Малко адреналин от високите скорости и състезание с приятели никога не са излишни. Катинг пистата ни не е лоша и всеки, който иска да се прави на Хамилтън може да го направи там, а не по булевардите.

Пейкинг

Изключително популярния спорт пейкинг се практикува основно около "Разперко". Уникално просто е - събирате се с приятели вземате си 2 бири и... цял ден лафче. Охраната в градската градина и парк "Студентски" не е много съгласна с пиенето на бира, но около "Разперко" и в подножието на монумента "1300 години България" няма никакви проблеми.

Музеи

Не бе не се шегувам. Спокойно може да отделите 1 ден да обиколите регионално историческия музей, музея във военното, къщата музей Панайот Волов и другите места свързани с тази тематика. Има изключително интересни неща, а и хората които работят на горепосочените места ще ви обяснят подробно и увлекателно историята на нашите земи. После ще се фукате пред приятели, колко много знаете.

Заслон на Паметника

Още едно идеално място да се оттървете от градския шум и жегата. Горе е тихо, спокойно и приятно. Ако имате палатки спокойно може да останете и за през нощта. Малко разходка, приятна компания, хапване пийване...не звучи зле, а?

Авантаж

И това не е лошо. Ако гореизброените не ви харесват можете да четете стари статии. Имаме над 160 така, че ще запълните 1-2 дни. А и като сме я подкарали на реклама може да се присъедините към новата ни група във Фейса като влезете в този линк ->
http://www.facebook.com/pages/%D0%90%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D1%82%D0%B0%D0%B6-1/203155626392700 или цъкнете на линка в дясно. =>

No Response to "Лятото в Шумен"

Leave A Reply