неделя, 29 май 2011 г.

Барселона е шампиона на Европа

Posted on 12:38 by Стоян Стойчев Вълчев

Барселона победи с 3:1 Манчестър Юнайтед и спечели финалът в Шампионска лига. Българският нападател на червените дяволи Димитър Бербатов остана извън групата за мача и дори не получи сребърен медал. Това бе трети загубен финал за нашия сънародник, но за разлика от предните два, тази година Митко не игра.
Мачът започна равностойно като Юнайтед се опитаха да пресират каталунците още от първата минута. Постепенно Барселона взе превес и с дълги разигравания се опитваха да изморят и обезверят съперника. В 27-та минута Педро Родригес отбеляза за 1:0 след страхотен пас на Чави. Червените дяволи реагираха като ужилени и в 34 минута Уейн Рууни изравни резултата. Той се озова в добра позиция след двойно подаване с Гигс, при което остаха и съмнения за засада. При този резултат отборите се прибраха в съблекалнята като Барселона имаха лек превес в тази първа част. След подновяването на играта натискът на каталунците стана още по-силен. Резултатът от това не закъсня и в 54-та минута Лионел Меси отбеляза красив гол. Той пое топката, напредна и докато двама защитници на Юнайтед се чудеха кой да го спре, Меси със силен удар от около 30 метра направи резултата 2:1. Червените дяволи отново се опитаха да изнесат играта напред и да изравнят, но този не успяха. Вместо изравнителен гол Манчестър Юнайтед получи трети в своята врата. В 69-ата минута Меси навърза няколко защитници на Юнайтед в наказателното им поле, след което топката стигна до Бускетс, той веднага върна за Давид Вийя, който с невероятен изстрел от границата на наказателното поле отбеляза трети гол за своя тим. В края на мача момчетата на сър Алекс се опитаха да притиснат каталунците, но отборът на Хосеп Гуардиола се защитаваше успешно.
Така Барселона спечели 4-та купа на европейските шампиони след 1992, 2006 и 2008. Интересното е, че първата спечелена купа през 1992 бе отново на Уембли, когато в състава на каталунците бе и родната легенда Христо Стоичков.

No Response to "Барселона е шампиона на Европа"

Leave A Reply