сряда, 1 юни 2011 г.

Таратор с бактерии

Posted on 13:43 by Десислав Малинов

Обикновенно с идването на лятото идва и сезона на пресните плодове, зеленчуци, салати и любимия на много българи таратор. По традиционна българска рецепта тараторът се приготвя от кисело мляко, краставица, вода, чесън и копър. Ще мине ли обаче тазгодишната рецепта за таратор без краставици? Както знаете от няколко дни няма човек в България, че и в Европа който да не си пусне телевизора и да не чуе за плъзналите из цяла Европа бъкани с бактерии краставици. Испански краставици убици, които взеха 15 жертви в северна Германия. Не минава ден без да се чуе въпроса ще дойдат ли тези краставици в България? Незнам! А и не ме интересува. Оказа се че ако си измием добре краставиците(а предполагам това са хигиенни навици, които всеки има от дете) или ги обелим, няма никаква опасност да се заразим с въпросната стомашна бактерия. Бактерия, която така или иначе съществува в прородата и можем да я лепнем ако не си измием ръцете, дори и да не ядем Испански краставици.
А и мисля че достатъчно ни плашиха с луда крава, птичи и свински грип, забраниха ни пържолите, сега ни забраняват и гарнитурата. В днешно време хората са толкова наплашени,че само като чуят бактерия и изпадат в паника и забравят,че някои бактерий дори са нужни за съществуването на организмите,само трябва да имаме нужната лична хигиена. Научно е доказано,че в кучешката уста има по-малко бактерии отколкото в човешката. Затова на всички, които като мен са решили да си купят една хубава, евтина, българска краставица, да си я обелят и превърнат в един апетитен и студен таратор, ще им кажа наслаждавайте се на таратора въпреки бактериите.

No Response to "Таратор с бактерии"

Leave A Reply