четвъртък, 7 май 2009 г.

Една минута не стига на Челси за финал

Posted on 11:06 by Десислав Малинов

След уникална драма на "Станфорд бридж" Барса се класира на финал с гол в последните минути. Каталунците изравниха в последната минута след прекрасен изстрел на Андрес Иниеста и така се класираха за финала с повече голове на чужд терен.Там те ще играят срещу настояшщия носител на титлата - Манчестър Юнайтед.
Поради големия залог, този мач беше ипълнен с голяма напрежение за което отчасти помогна и главния съдия Том Хенинг Йовребрьо, който се превърна в главно деистващо лице след редица спорни осъждания.
Още в 9-ата минута Есиен изведе домакините напред в резултата с феноменалено воле от 25 метра. След бързото попадението сините се покриха и предоставиха инициативата в мача на Барса, които владееха топката през по-голямата част от мача но до нещо по-сериозно така и не се стигна, а положенията се сипеха пред вратата на гостите.
22-ата минута Дани Алвеш почти като професионален борец свали Малуда на границата на наказателното поле, откъдето Дрогба стреля директно вив вратата, но Виктор Валдес беше на мястото си и изби в корнер.
Към края на полувремето Барса отново натиснаха но така и неможаха да отправят точен удър в очертанията на вратата.
Второто полувреме започна по същия начин - с натиск на гостите но така и не се намери човек който да затрудни Петър Чех.
В една от опасните контраатаки на домакините, Анелка изведе Дрогба, който хитро премина покрай защитник на барса и се оказа очи в очи с Виктор Валдес, но котдивоареца стреля право в тялото на вратаря.
66-ата минута гостите останаха с човек по-малко.Абидал събори откъсващият се Анелка и бе наказан от рефера с червен картон. На повторенията обаче ясно се видя, че Френския нападател симулира.
80-ата минута Том Хенинг Йовребрьо съдията затвърди некадърните си отсъждания, когато не осъди дузпа за "сините" за очевидна игра с ръка на Жерар Пике в наказателното поле. За да бъде дарамата пълна рефера отсъди 4 минутно продължение. В третата минута на продължението Лео Меси получи топката в наказателното поле на Челси върна я към Андрес Иниеста и той с с прецизен истрел матира Чех за 1:1.
В последните секунди Челси хвърлиха вскички сили в атака, дори и Чех влезе в наказатемлното поле на гостите.
След разбъркване пред вратата на Барса, топката попадна в Михаел Балък, който стреля но топката се удари в ръката на защитник на "Каталунците", но съдията Йовребрьо остана безмълвен, с което си навлече гнева на германеца.
Осем минути след редовното време Йовребрьо даде край на мача и веднага бе наобиколен от играчите на Челси за да поискат обеснение за отсъжданията му. Норвежеца може да се благодари еинствено на стюардите, който го вкараха в тунела и го спасиха от врахлитащия Дидие Дрогба.
Така след тази драма Барселона като по чудо се класира за финала в Рим на 27 май, където ще се изправи срещу Манчестър Юнаитед.

No Response to "Една минута не стига на Челси за финал"

Leave A Reply