петък, 8 октомври 2010 г.

Минимална победа за България в Уелс

Posted on 23:45 by Стоян Стойчев Вълчев


България победи с 1:0 отборът на Уелс. Мачът започна с очакван домакински натиск на островитяните, но българската защита се справи с всички по-опасни положения. На атаките на Уелс нашите момчета отвърнаха с опасен удар на Мартин Петров, който бе спасен от вратаря на драконите. В 37-та минута при една на глед обичайна игра за висока топка Валентин Илиев се контузи и се наложи да бъде заменен от Павел Виданов. Първото полувреме завърши при 0:0 като това бе най-логичният резултат.
Второто полувреме започна изключително добре за нас и в 48-та минута Ивелин Попов отбеляза след пас на Благой Георгиев. След попадението играчите на Лотар Матеус не се изтеглиха в глуха защита, а съвсем правилно държаха противника далеч от наказателното поле. Така мачът влезе в коловоз като играчите на Уелс опитваха да атакуват основно чрез Гарет Бейл и Морисън, а нашите контраатакуваха като основно се използваше бързината на Мартин Петров. В самия край на мача Димитър Рангелов, който влезе като резерева се откъсна и проби през центъра, Гънтър го фаулира за което получи червен картон.
Така след тази трудна победа отборът ни записа първи три точки и първи гол в квалификациите за Евро 2012. Под ръководството на новия селекционер Лотар Матеус играчите ни не показаха атрактивен или атакуващ футбол, но взеха това за което бяха отишли на острова - победа която ще внесе спокойствие и самочувствие, което е така нужно на националите ни в тежката ситуация в която бяха попаднали. Най-добре за България се представиха Ивелин Попов и Мартин Петров. За Уелс можем да отличим единствено Гаред Бейл, който създаваше трудности за защитата по лявото крило.

No Response to "Минимална победа за България в Уелс"

Leave A Reply