четвъртък, 21 май 2009 г.

Шумен грабна титлата по ханбал

Posted on 12:06 by Десислав Малинов

След 13 години Шумен отново се появи в спортната карта на България. Спортен клуб по ханбал за деца и юноши (СКХ за ДЮ) Шумен спечели историческа победа и грабна едва втора титла в колективните спортове в Шумен. Другата титла беше спечелена през вече далечната 1996г. отново от мъжкоя отбор по ханбал.
Едва ли някой е предполагал, че зала "Плиска" може да побере толков много хора. От виковете на агитките, който се чуваха на метри извън залата, човек имаша чувството,че залата ще падне. В тази невероятна атмосфера, достойна за финал на европейско първенство, двата отбора направиха един страхотен спектакъл. Мача беше страшно драматичен двата отбора се редуваха да излизат напред в трезултата ,борбата беше за всяка точка. Полувремето дойде при равенство в резултата 17:17. След почивката гостите поведоха с 17:18, но за последно. СКХ за ДЮ се стегнаха а вратаря Исмет Хаджиев започна да прави чудеса на вратата. Разликата започна да набъбва, а мощтните скандирания на публиката сякаш даваха крила на домакините. Последните минути Шуменци се развихриха и тотално разпиляха гостите с 36:28. Публиката започна да брои последните скунди заедно с диктора, 3..2..1, сирената хвърли публиката в екстаз.
Тук е мястото да кажем и две три добри думи за тима на "Добруджа". Те успяха да намерят сили и след загуби в първите два мача да изравнят на техен терен и да доведат финалната серия до 2-2 победи. Един мой приятел преди мача каза шеговито: "Те нашите нарочно ги пуснаха да спечелят в Добрич, за да можем да спечелим титлата на наш терен." - това разбира се не е така, а Добричани показаха, че са много корав тим.
Пбедата става още по-сладка знаейки кавки трудности, мизерия и лишения трябваше да изтърпят сътезателите на СКХ за ДЮ (Шумен). Преди 13 годин когато отбора отново стана шампион никой не си мръдна пръста за спорта в града, нито потенциалните спонсори, нито общината а състезателите бяха принудени да се пръснат из другите отбори в страната и чужбина. Отбора беше възроден от нищото преди две години.
Това е може би най-бедния клуб в историята на отборните спортове в света който успява да стане шампион. Дано сега след тази титла някой да обърне внимание на момчетата, които цял сезон изкараха само на мускули и мотивация и воля. Без пукната пара те успяха да станат шампиони.
За мен тези момчета са истински герои. Герои пред които аз, а и цял Шумен трябва да се поклони и с цяло сърце да им блогодарим, че върнаха Шумен в спортната карта на Булгария.
ЧЕСТИТО!!!

1 Response to "Шумен грабна титлата по ханбал"

.
gravatar
Анонимен Says....

тези 6умен са ебахти педерасите ве добри4 са по добри

Leave A Reply