понеделник, 11 май 2009 г.

Победа за Рапид в супердербито на североизтока

Posted on 10:21 by Десислав Малинов

През вчерашния слънчев слетобед ортборите на "Рапид" (Кв.Дивдядово) и "Ендже" (Царев брод) си спретнаха едно истинско дерби. Момчетата на "Ендже" излязаха без своя треньор, който не отиде на мача поради семайни причини. Може би заради неговото отсъствие или заради липсата на късмет те загубиха с 2:1.
Дербито беше уважено дори и от кмета на Шумен Красимир Костов, който престигна на полувремето и изгледа сблъсака заедно със събралите се около 150 фена на двата отбора.
Мача започна шеметно и още 5-ата минута Мехмедов от гостите се озова сам срещу вратаря на "Рапид" но не успя да го преодолее. На домакините не закъсняха с отговора и направиха няколко опасни атаки, които бяха пропиляни от Митков и Димитров.
35-ата минута "Рапид" дори чукнаха гредата след изпълнение на пряксвободен удър.
Второто полувреме започна със силен натиск на домакините и 65-ата минута Кръстев центрира от пряксвободен и след грешка в защитата Власков с глава я прати в мрежата на "Ендже".
Царев брод не закъсняха с отговора и 75-ата Мехмедов проби по лявото крило стреля силно по земя топката се отклони в крак на защитник на "Рапид" и влезе във вратата на домакините.
До края на мача "Рапид" натиснаха и почти не оставяха играчите на "Ендже" да излязат от своята половина.
Домакините отново имаха няколко стопроцентови положения но вратаря на "Ендже" - Иванов се намеси решително а веднъж дори и напречната гредата му помогна да запази резултата.
85-ата минута обаче при една наглед безубидна ситуация вратаря на "Ендже" не се разбра със свой защитник, Янислав Васов открадна топката и подаде на Неделчо Стефанов и той вкара в опразнената врата. Гостите от "Ендже" претостираха, че има извършено нарушение срещу вратаря но съдията зачете гола.
Така в това мегадерби на Североизтока "Рапид" излъга "Ендже" и грабна трите точки.

1 Response to "Победа за Рапид в супердербито на североизтока"

Leave A Reply