събота, 7 януари 2012 г.

8 Януари

Posted on 12:14 by Стоян Стойчев Вълчев

Според Уикипедия "8 януари е 8-ият ден в годината според григорианския календар. Остават 357 дни до края на годината (358 през високосна)". Полезна информация за всички, които са малко по-слабо интелигентни от конска муха.

1598 г. — Евреите са прогонени от Република Генуа. Тия мине не мине някой век и все ги гонят от някъде. Кофти работа. Само Хитлер е намерил места, където да ги прибира. Кофти хумор знам. И все пак сигурно има причина всички да ги мразят - вероятно защото се мислят за богопомазани - за това и всички искат да бъдат смазани.

1815 г. — Британско-американска война: Американските сили водени от генерал Андрю Джаксън побеждават британската армия близо до Ню Орлеанс, две седмици след като САЩ и Великобритания подписват мирен договор за край на войната. Разбира се тъпите англоезични ще се бият докато не се избият - за тях такова нещо като примирие на съществува. Скапани малоумници. Вместо да се мъчат да изобретят електричеството се стрелят с пушки, които са малко по-малко ефективни от пиратки с 3 гърмежа.

1918 г. — Американският президент Удроу Уилсън излага своя мирен план за последиците от Първата световна война в 14 точки (включващи открита дипломация, право на народите на суверенитет, създаване на Общество на народите, либерализиране на търговията). Скукаааа! 20 години по късно ще види той един суверенитет на народите...


1958 г. — 14-годишният Боби Фишър печели Американския шампионат по шахмат. Така е понеже по онова време не е имало допинг контрол. Тоя се е наблъскал със стероиди и е изглеждал като малкото и начетено Бойко Борисов - как другите да не го оставят да ги бие?!

1959 г. — Генерал Шарл дьо Гол е обявен за първи президент на Петата република на Франция. Тези слабоумни франсета а.к.а петлета май при всеки нов президент обявяват нова република... И в тоя ред на мисли един виц:
Какво е първото нещо, което учат французите като влязат в казармата?
Как е "Предавам се" на немски!

1992 г. — Президентът на САЩ Джордж Х. У. Буш заболява, докато е на визита в Япония и по време на официален обяд повръща върху японския министър-председател. Ех, че сладури :)

2012 г. - Ако сте чели горните редове от леглото и все още неможете да вземете решение с кой крак да станете изпратете СМС с текст "Крак" на кратък номер 5234654872 (18,73 без ДДС)

No Response to "8 Януари"

Leave A Reply