сряда, 16 май 2012 г.

Хайде на конкурс

Posted on 16:21 by Стоян Стойчев Вълчев

 На 19 и 20 май, пред сградата на Ректората на Шуменския университет, ще се проведе тридесет и петото издание Националният студентски литературен конкурс. Участниците тази година са над 80, което е 3 пъти повече от миналогодишното издание. Освен студенти от цялата страна се наблюдава и засилено присъствие от Шуменския университет. Най-много заявени участия има в направленията поезия и белетристика. Изненадващ е големия интерес към критиката.По традиция Националният студентски литературен конкурс се провежда в Шумен.
Но дотук с традициите. Задачата да възродят събитието беше възложена на младите и амбициозни PR-и от Организация PR-SI.
Тазгодишното издание на конкурса е младежко, разчупено, фестивално. Освен четенията са предвидени много съпътстващи събития. Гвоздея на програмата безспорно е Майсторският клас с Алек Попов. Антоний Димов ще представи своята книга „Наръчник за творческо писане”- атрактивно, както той си може. Пламена Николова ще покаже на младите автори как могат сами да изработят своята книга. Студенти от специалност Изобразително изкуство към Шуменския университет ще представят своя изложба. Ралица Тонева, Мадлен Перчемлиева , Ралица Соколинска и Little pea ще се погрижат за доброто настроение с музика.


Организаторите са подготвили много изненади. „Ще долитат пегаси и ще събират впечатления от Конкурса, ще отлитат птички и ще носят спомени от Конкурса. Ще оставим общ отпечатък от събитието…” – загатват от PR-SI.

No Response to "Хайде на конкурс"

Leave A Reply