четвъртък, 19 май 2011 г.

Порто подчини Брага и Европа

Posted on 8:56 by Десислав Малинов

Португалския гранд Порто победи в снощния финал на лига европа сънародниците си от Брага с 1-0. Победното попадение за синьо-белите вкара колумбийския нападател Радамел Фалкао, когато засече с глава центриране на Фреди Гуарин минута преди края на първото полувреме. Това беше 17-то попадение за колумбиеца от 14 мача и така подобри рекорда на Юрген Клинсман за най- много попадения ведно издание на турнира. Смятания от много хора за наследник на Жозе Моуриньо треньор на Порто Андреш Вияш-Боаш пък се превърна в най-младия треньор печелил турнира.
Въпреки,че се бориха до край и дадоха всичко от себеси, приказката за Брага снощи завърши с горчив вкус, но все пак малкия севернопортугалски отбор заслужи всеобщо признание с успехите, който постигна над отбори, като Динамо(Киев), Бенфика и дори Лувърпул.
Снощната победа беше очакван край за феноменалния сезон, който “драконите“ изнесоха тази година, освен че спечелиха Лига Сагреш без нито една загуба, Порто грабна и суперкупата а до края на сезона имат и мач за купата на страната. Така момчетата на Бияш-Боаш имат шанса да завършат сезона с четири титли.

No Response to "Порто подчини Брага и Европа"

Leave A Reply