вторник, 31 август 2010 г.

За България мечтата не е мираж

Posted on 10:48 by Десислав Малинов

В края на седмицата на Българския национален отбор му предстои една от най-важните срещи в последните няколко годин. Като казвам важна имам предвид, че това е първи мач в групата и ако се водим по една стара българска поговорка, че деня се познава по сутринта, то този мач е от огромно стратегичско и психологическо значение както за България така и за Англия. Всички знаем че Англия са безпорния фаворит за първото мясно, а Швейцария и Черна гора не крият амбициите си за класиранена първенството на стария континент. Една евентуална победа за България на „Уембли” може да обърка много сметки в групата. А такава евентуална победа въобще не е мираж.
Можеби за пръв път от досата години насам имам усещането, че нашите национали имат реален шанс да постигнат нещо. В контролата с Русия видяхме един по-различен национален отбор, който диктуваше събитията на терена стремеше се да задържа топката с остри и прецизни подавания и да търси тичния момент за атака към проитивниковата врата и за разлика от предишни мачове този път успяваше.
Мартин Петров показа, че се е отърсил от кошмара „Манчестър сити” и започна да влиза във формата която всички го познаваме,Станислав Манолев показва огромно изарстване откакто играе за ПСВ, Божинов отрки сезона в „Парма” с гол и чудесна игра,Николай Михаилов записа четири чисти мрежи за „Твенте” отначалото на сезона, а нелепата гршка срещу Русия вече е в миналото.
Това се все фактори, които трябва да смощават съня на Фабио Капело, като прибавим и напрежението на което е подложена Англия след срамното отпадане от мондиала и кадровите проблеми, като липасата на Джон Тери и Франк Лампард заради контузии и головата суша в която е изпаднал Рууни, можем спокойно да заключим че България въобще няма да излезе каото спаринг партньор на Англичаните.
Фактите са на лице, шансовете са равни, всичко зависи от момчетата на Мъри ако си свършат работата както трябва и с малка доза късмет можем дори да мечтаем за победа на митичния „Уембли”.

No Response to "За България мечтата не е мираж"

Leave A Reply