петък, 5 юни 2009 г.

Малките неща в Националния

Posted on 10:48 by Десислав Малинов

Дойде часът на истината. България приема Ейре в София. Срещата от група 8 на световните квалификации ще се играе в събота от 20.30 часа на националния стадион "Васил Левски" и е от ключово значение и за двата отбора.
Ейре ни води с 5 точки но и с мач повече.
Време е Българите да покажат, че на са онези мишоци от позорния мача със Сърбия, а са истински лъвове и могат да печелят важни мачове. Реално погледнато всички предпоставки за победа в събота са на наша страна. Играем на собствен терен, всички звезди са на лице, дори и статистиката показва, че сме безмилостни на собствен терен в срещите с "детелините".
На пръв поглед хоризонта е чист и розов, но точно тук обаче може да се намира онзи подводен камък в който да се спънем и да затънем в блатото на квалификациите.
Да не забравяме, че Божинов за две години почти не е играл и едвали е в оптимална форма, същото важи и за Мартин Петров, който след контузията има записани едва няколко мача с резервите на клубния си Манчестър Сити.
Бербатов просто няма каво да го коментираме, за всички е видно, че откато премина в Ман. Юнайтед, той не показва най-доброто от себе си.
Стилиан Петров се вълнува повече на новия си договор с Астън Вила отколкото за мача.
Разгледани поотделно тези незначителни проблемчета не са нещо особено. Обаче понякога дори и малките неща са важни. Особено когато ги съберем заедно. Тогава вече те не са редица нещастия а един голям проблем. А ние Българите имаме едно качество да пренебрегваме тези малки нещица.
Тази незаинтересованост от редица футболисти може да ни изиграе много лоша шега. А сега и няма с какво да се оправдаем, че не сме спечелили.
Предния път когато излязахме с редица млади и мотивирани за доказване момчета, никой не очакваше да вземем нещо. А тогава не само спечелихме срещу Кипър но смея да кажа, че го направихме и доста красиво.
Ще играе ли това "звездно" поколение на голям футболен форум или малките камъчета ще обърнат каруцата, след броени часове ще разберем.

No Response to "Малките неща в Националния"

Leave A Reply