сряда, 1 април 2009 г.

Posted on 19:54 by Десислав Малинов



Първа победа за България в квалификациите!

В този изключително важен за България мач публиката беше изпълнина националния стадион "Васил Левски".Българите излязаха без промени, от мача срещу Ейре, срещу коравия отбор на Кипър.
Мача започна повече от добре за нашия отбор с гол още в 8мин. когато Димитър Рангелов навлезе прекрасно по лявото крило и след центриране Ивелин Попов не сбърка с глава. Домакините не спряха с атаките и 23мин. когато Телкийски центрира Стилиан Петров засече топката с глава но вратаря на Кипър Йоргалидис беше на мястото си.
36мин. При една от малкото атаки на гостите през това първо полуврем се наложи Станислав Ангелов да чисти топката от гол линията.
41мин. След прекрасно изпълнен фал на Благой Георгиев Димитър Рангелов игра с глава но топката се размина на сантиметри от страничния стълб.
45мин. Съдията прояви милост към Станислав Манолев който събори на земята откъсващия се сам срешу вратаря Алонестис.
Второто полувреме започн както свърши първото с лек натиск на Гостите.
53мин. След изпълнение на ъглов удар Христу стреля но Иванков изби, а в последвалото разбъркване пред вратата се наложи Станислав Ангелов отново да избива от гол линията и така сложи начало на светкавична контраатака за България при която Ивелин Попов нацели напречната гред на Кипърската врата.
78мин. Димитър Иванков показа, че е в много добра форма с поредното си добро спасяване.Последните минути играта се разпокъса и съдията отпусна 5мин. продължение.
93мин. Велизар Димитров който влезе като резева пропусна сам срещу Вратаря на гостите.
94мин. обаче Димитър Макриев не се поколеба пред вратата на Кипър и вкара първия си гол за националния отбор след асистенция на Велизар Димитров.
Така националния отбор постигна първата си победа в групата и съхрани всички шансове за класиране живи.

No Response to " "

Leave A Reply